De kunst van het geld besparen

cbd olie

Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken met kunst. De prijzen om ons heen stijgen met de dag. Het dagelijks leven wordt een duur verhaal en op het moment dat het even iets minder gaat met de economie, dan valt de vraag naar kunst direct flink terug. De laatste economische crisis zorgde ervoor dat de handel in kunst bij ons volledig stil kwam te staan. Een uniek moment voor ons, maar we waren niet de enigen. Daarom wil ik hier de ruimte nemen om een andere kunst te beschrijven. De kunst van het besparen.

Geen onnodige bedragen uitgaven

Wij hebben een standaardregel die voor ons goed werkt. Wanneer we iets zien dat we graag willen kopen, schrijven we dit op en gaan we naar huis. Pas wanneer we het de volgende dag ook nog willen hebben, dan schaffen we het aan. Dit gaat natuurlijk niet om dingen die direct nodig zijn of boodschappen, maar om uitgaven die wat meer kosten en die vaak niet echt nodig zijn. Op het moment dat je iets leuks ziet, wil je dit al snel hebben uit impuls. Dat betekent niet dat je het ook echt nodig hebt of echt gaat gebruiken.

Stel je de aankoop minstens een dag uit, dan is de impuls weg en heb je de tijd gehad om erover na te denken. In de meeste gevallen besluit je het product dan niet te kopen omdat je het niet echt nodig hebt. Handig dus, want op die manier heb je jezelf een flinke smak met geld bespaard.

Leasecalculator gebruiken

Onlangs is onze auto stuk gegaan. Een oudere Volkswagen Passat waarbij al wat problemen waren, maar nu bleek de oliecarter al langere tijd gelekt te hebben waardoor er schade aan de motor ontstaan was. Het aankopen van een nieuwe auto was geen optie, daarvoor hadden we te weinig geld na de economische crisis en de complete stilstand in de verkopen van onze kunst. Nadat we de leasecalculator gebruikt hadden, zagen we ineens de oplossing. De leasecalculator liet zien dat wij met ons bedrijf veel goedkoper uit zijn bij het leasen van een auto. Dat heeft nog meer voordelen dan we dachten: In de Passat konden we veel meenemen, maar lang niet alles. In onze nieuwe Volkswagen, die we via de leasecalculator doorgerekend hebben, kunnen we veel meer meenemen waardoor we geen transport meer hoeven te regelen wanneer we een groter object verkocht hebben. Daardoor besparen we nog meer geld dan we van tevoren berekend hadden.

Nou is het niet direct nodig om naar de leasecalculator te gaan, maar het is wel verstandig om eens te kijken of welke manieren jij geld kunt besparen in jouw eigen huishouden. Er zijn veel manieren waarop je tientjes per maand kunt besparen. Dit worden al honderden euro’s op jaarbasis en dat is een besparing die zeker de moeite waard is. Geen idee waar je moet beginnen? Maak dan eerst een overzicht met de kosten die je maandelijks hebt. Vanuit dat punt kun je vaak al veel manieren zien waarop je geld kunt besparen.